В українських ресторанах більше не буде книг скарг та пропозицій

2137 0
В Уряді вважають, що споживачу ефективніше контактувати з продавцем через електронну пошту.
ілюстративне фото з відкритих джерел

ілюстративне фото з відкритих джерел

Кабінет міністрів України скасував обов’язковий норматив щодо ведення підприємствами книги скарг та пропозицій споживачів. Відповідне рішення ухвалили під час засідання уряду 6 березня, повідомляє Hromadske.

В уряді очікують, що скасування необхідності ведення книги скарг та пропозицій дозволить бізнесу щороку економити до 125 мільйонів гривень. Крім цього, Кабмін скасував низку інших застарілих регулятивних актів. Загальна сума економії бізнесу після цього має скласти до 1 мільярда гривень щороку.

Читайте також: Із квітня українські банки видаватимуть тільки безконтактні картки Visa

В уряді зазначають, що існування книги скарг наразі є невиправданим, адже часто підприємці просто не перевіряють записи у цих книгах. Натомість споживачам буде ефективніше спілкуватися з продавцем через електронну пошту.

Нагадаємо, що скасувати необхідність ведення книги скарг запропонувало Міністерство економічного розвитку у вересні 2018 року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!