В українських школах облаштують кабінети хімії та фізики

1624 0
Держава виділить кошти на обладнання шкільних класів фізики і хімії. Про це повідомила перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун на своїй facebook-сторінці.
фото: pokr-school1.ucoz.ua, yak-prosto.com, fishki.net, sevochub.blogspot.com

фото: pokr-school1.ucoz.ua, yak-prosto.com, fishki.net, sevochub.blogspot.com

За словами Інни Совсун, ще цього року на закупівлю класів фізики виділять 100 мільйонів, а в проекті бюджету на наступний рік заплановано 250 мільйонів на обладнання класів фізики і хімії. «Минулого року я безуспішно намагалась вписати в бюджет 2015 року гроші на закупівлю обладнання для кабінетів фізики і хімії в школах. Грошей тоді не виділили. Але півроку діставання Мінфіна, і от маємо результат: ще в цьому році на закупівлю класів фізики виділять 100 мільйонів. На наступний рік в проекті бюджету заплановано 250 мільйонів на класи фізики і хімії», – повідомила заступник міністра освіти.

Читайте також: Які львівські школи у рейтингу найкращих?

«Без якісної природничої освіти в школі – ми ніколи не отримаємо інженерів, дослідників, науковців. А без цього інноваційний розвиток країни – просто не можливий», – зазначила Інна Совсун. Також за її словами, гроші направлятимуться на місця, а не в Міністерство освіти і науки. «Ми зараз прописуємо механізм убезпечення таких закупівель, щоб гроші пішли на класи, а не на відкати», – наголосила перший заступник міністра освіти і науки.

Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомляв про зміни в освіті. Серед пропонованих нововведень – обов’язкова фінансова звітність усіх шкіл.

Джерело: Osvita.ua

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!