В українських школах планують впровадити електронні щоденники

1705 0
Це буде ціла система з даними про уроки, успішність і відвідування дітей.
Фото: clutch.ua

Фото: clutch.ua

Голова комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та іновацій, депутат від президентської партії «Слуга народу» Сергій Бабак розповів про плани запровадити у школах електронну онлайн-систему з даними про уроки, успішність та відвідування занять. Про це йдеться в його інтервю на сайті Osvita.ua.

Так, за його словами, батьки у будь-який момент матимуть можливість перевірит успіхи своєї дитини в режимі онлайн.

«Якщо є електронна подача документів до школи, є уроки в режимі онлайн, то чому б не зробити електронні щоденники? Паперова звітність як рудимент старої системи має зникнути і тим самим суттєво полегшити життя і вчителям, і дітям, а особливо батькам. Адже ви легко і в будь-який момент зможете подивитися успіхи вашої дитини і вчасно зреагувати, якщо їй потрібна допомога в навчанні», – каже він.

Читайте також: Інтелект та вільнодумство. Як працює Львівський фізмат-ліцей

Він додав також, що буде ціла система з даними про уроки, успішність і відвідування дітей. Вона матиме різні рівні доступу.

«Тобто не буде такого, що кожен зайшов і все про всіх дізнався. Батьки дивляться за своєю дитиною, дитина дивиться за своїми успіхами та успіхами свого класу, вчитель – за класами, в яких він викладає, а от директор – це єдина людина, яка зможе дивитися за успішністю всіх. Бо це її безпосередній обов’язок», – додав він.

Нагадаємо, що школярі цьогоріч закінчують навчання дистанційно, а також у МОН рекомендували не проводити останніх дзвінків та випускних.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!