В українських школах пропонують встановити вентиляцію з рекуператором

2096 0
Нова система забезпечує ефективну вентиляцію в закритих приміщеннях.
Фото: zedni.com

Фото: zedni.com

У приміщеннях закладів освіти пропонують встановлювати сучасні системи вентиляції з рекуператором. Відповідні зміни до Державних будівельних норм розглядають у Мінрегіоні, пише на своїй сторінці у Facebook заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Читайте також: В Україні запрацювали нові будівельні норми щодо дитсадків

«Доросла людина витрачає близько 25 кубічних метрів повітря на годину, діти трохи менше. І якщо більшу частину свого часу вони проводять у закритих приміщеннях без свіжого повітря, наприклад, у шкільних кабінетах на уроках, їх самопочуття і настрій починає погіршуватися. Може з’явитися млявість, головний біль і навіть алергія та депресія. Ефективні системи вентиляції в таких випадках мають бути обов’язковими», – вважає Лев Парцхаладзе.

Впровадження систем вентиляції з рекуператором дозволить приміщення постійним свіжим повітрям без шкоди для здоров’я та підвищити комфортні умови перебування у школі чи дитсадку.

Читайте також: Нові норми ДБН: можна склити балкони

Рекуператор – це пристрій для забезпечення постійної та ефективної вентиляції в закритих приміщеннях. Він не витрачає енергію на підігрів отриманого повітря, а зберігає тепло, яке надходить від повітря, що виводиться. Крім цього, такі системи можуть видаляти надлишкову вологу, сторонні запахи та вуглекислий газ. 

Довідка

Державні будівельні норми (ДБН) — обов’язкові до виконання нормативні документи, які використовуються під час проектування нових та реконструкції наявних будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їхнього призначення. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!