В Україну доставили три «Байрактари» з акції Притули

1233 0
Турецька компанія теж хотіла долучитися до цієї акції, тому вирішила не брати грошей за безпілотники.
Фото: ФБ/Благодійний Фонд Сергія Притули

Фото: ФБ/Благодійний Фонд Сергія Притули

Турецька компанія Baykar Makina доставила в Україну три безпілотники Bayraktar TB2, які обіцяла подарувати українській стороні в межах акції зі збору коштів Сергія Притули. Про це у місті Кєльце в Польщі на Міжнародній виставці оборонної промисловості (MSPO 2022) зазначив гендиректор Baykar Makina Халюк Байрактар, повідомляє Укрінформ.

«Ми доставили в Україну Bayraktar з литовської акції і вже доставили три безпілотники Bayraktar з акції Притули. Вони вже в Україні», – каже Халюк  Байрактар.

Читайте також: Українці за три дні зібрали 600 млн грн на «Байрактари» для ЗСУ

За словами турецького підприємця, Україна зараз потерпає від безпідставної і несправедливої агресії, тому багато людей в Україні мобілізувалися і підтримали акцію зі збору коштів на купівлю турецьких безпілотників. Він зауважив, що турецька компанія теж хотіла долучитися до цієї акції, тому вирішила не брати грошей за безпілотники.

Нагадаємо, 22 червня, волонтер і громадський активіст Сергій Притула оголосив збір коштів на три Bayraktar для Збройних Сил України. Упродовж трьох днів фонд Сергія Притули назбирав кошти на чотири безпілотники «Байрактар», які збираються закупити для Повітряних сил ЗСУ. Після чого, турецька компанія Baykar повідомила, що безкоштовно передасть Україні три ударні безпілотники «Байрактар», на які українці зібрали кошти.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!