В Україну повернули двох дітей, яких незаконно вивезли до росії

725 0
Дівчат 13 та 15 років взяла під опіку та забрала додому їхня старша сестра.
Фото: Умовне

Фото: Умовне

До України вдалося повернути ще двох дітей, яких незаконно вивезли на територію росії. Дівчат 13 та 15 років взяла під опіку та забрала додому їхня старша сестра. Сім’я наразі перебуває на Волині. Про це повідомила пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Двох менших сестер разом із мамою окупанти депортували з Луганської області до Рязані. У росії мама померла, і діти потрапили в сиротинець. До Мінреінтеграції звернулася їхня старша сестра, яка зі своєю сім’єю встигла евакуюватися до Волинської області. Всі разом пройшли шлях від оформлення опіки над дівчатами до їх повернення додому.

Відомство подякувало за допомогу благодійній організації «СОС Дитячі містечка в Україні», Державній прикордонній службі, а також Службі у справах дітей Колківської селищної ради, що на Волині.

«Злагоджена робота тривала приблизно півтора місяця. І ось нарешті чергова, але вкрай важлива для нашої держави перемога: українські діти мають бути в Україні. Дівчата возз’єднались із родиною і перебувають у безпеці», – додали у Міністерстві.

Нагадаємо, що 4 лютого завдяки великому обміну, Україна повернула з російського полону 116 оборонців Маріуполя, херсонських партизанів, снайперів з Бахмутського напрямку та інших Героїв. Також повернули тіло Євгенія Кулика, який служив у Французькому іноземному легіоні, та загиблих іноземних волонтерів-добровольців – Крістофера Метью Перрі й Ендрю Тобіаса Метью.

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!