В Україну прибула перша партія ліків від Сovid-19. Невдовзі їх мають відправити у регіони

1234 0
До квітня 2022 року в Україну надійде ще 240 тис. курсів препарату.
Фото: МОЗ

Фото: МОЗ

Сьогодні в Україну прибуло 60 тисяч курсів препарату «Молнупіравір», призначеного для лікування коронавірусу. Виробником препарату є американська фармацевтична компанія Merck Sharp & Dohme. Про це повідомив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

«Роботу над контрактуванням «Молнупіравіру» ми почали ще у листопаді під час підготовки до чергової хвилі коронавірусу. Зараз ці ліки допоможуть нам у боротьбі з хворобою та збережуть життя пацієнтам із груп ризику», – каже він.

Читайте також: На Львівщину доставили тисячу флаконів препарату для лікування хворих із Сovid-19

За його словами, найближчим часом Міністерство охорони здоров'я розподілить ліки та відправить їх у регіони. До квітня 2022 року в Україну надійде ще 240 тис. курсів препарату.

Для довідки

«Молнупіравір» – це противірусний препарат прямої дії, який блокує фермент, потрібний вірусу для відтворення генетичного коду, чим запобігає розмноженню вірусу та знижує ризик важкого перебігу хвороби. Препарат випускається у формі пігулок, не має особливих вимог зберігання і його зручно приймати. Зареєстрований та дозволений до екстреного застосування у США, Японії, Великій Британії та інших країнах.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!