В Україну прибула перша партія вакцин CoronaVac

1413 0
Держлікслужба та Державний експертний центр МОЗ до 10 днів має провести лабораторний контроль вакцини і лише після цього нею можна буде вакцинувати.
Фото: Maksim Goncharenok/Pexels

Фото: Maksim Goncharenok/Pexels

Сьогодні, 25 березня, в Україну прибула перша партія вакцин CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech, повідомляє hromadske.

Читайте також: В Україні зареєстрували китайську вакцину від коронавірусу

Літак із вакциною приземлився в аеропорту Бориспіль близько 19:00. У першій партії – 200 тисяч доз вакцини. Згодом Україна отримає решту – загалом наша країна замовила 1,9 млн доз препарату.

Згідно з українським законодавством, Держлікслужба та Державний експертний центр МОЗ до 10 днів проводитиме лабораторний контроль вакцини. Після цього CoronaVac поступить для проведення щеплень від Covid-19.

Повідомляється, що зазначена інактивована вакцина, що була 10 березня поточного року зареєстрована МОЗ України, пройшла усі етапи клінічних досліджень, офіційно підтвердивши її ефективність і безпечність, і наразі вже широко застосовується для захисту населення від пандемії у КНР, Бразилії, Мексиці, Чилі, Туреччині, Індонезії, Таїланді, Малайзії тощо.

Довідково

Вакцина CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech – це традиційна інактивована вакцина на основі «вбитого» вірусу.

Дослідження показали, що вакцина CoronaVac має «хороший профіль безпеки» з антитілами у 90% щеплених через два тижні після другої дози. Окрім того, майже не спостерігається побічних ефектів – лише почервоніння в місці уколу на руці та короткочасна субфебрильна температура (менше ніж 5% випадків).

Представлені також нові дані, які свідчать, що вакцина CoronaVac безпечна для дітей у віці від 3 до 17 років, але дослідження у цій сфері все ще тривають.

Нагадаємо, що на Львівщину прибули 42 тисячі доз вакцини від коронавірусу. Щеплення вакциною Oxford/AstraZeneca, яка виробляється на потужностях Serum Institute (Індія) і має локальну назву Covishield, розпочалося 25 лютого. Вакцинацію проводять уже чотири навчені бригади. Одна із мобільних бригад вже отримала сертифікат на щеплення вакцинацію Pfizer. Коли прибуде вакцина ця чи наступна партія AstraZeneca не відомо. Детальніше про вакцинацію від коронавірусу у Львові, читайте у матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!