В Україну прибуло ще пів мільйона доз китайської вакцини

1232 0
Першу партію вакцин CoronaVac розподілили передусім серед маломобільних груп населення та їх доглядальників, соціальних працівників, а також для освітян.
Фото: Аеропорт "Бориспіль"

Фото: Аеропорт "Бориспіль"

В Україну прибули чергові 500 тисяч доз вакцини CoronaVac від компанії Sinovac Biotech. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

«Загалом у нас законтрактовано 1,9 млн цієї вакцини, з яких 1,215 млн вже Україна отримала», – повідомив міністр Максим Степанов.

Читайте також: Чи справді можна вакцинуватись залишковими дозами. Журналістський експеримент

Нагадаємо, щеплення проти Covid-19 вакциною CoronaVac в Україні розпочалося у квітні. Перша партія вакцин CoronaVac була розподілена передусім серед маломобільних груп населення та їх доглядальників, соціальних працівників. Також щеплення організували для освітян, які брали участь в організації та проведенні ЗНО, для українських олімпійських та паралімпійських спортсменів, представників Національної поліції та Збройних сил України. Загалом до України з Китаю перша партія прибула 25 березня. 

Для довідки

CoronaVac – вакцина проти Covid-19, що виробляється китайською компанією «Sinovac Biotech». «CoronaVac» створена за традиційною технологією розробки інактивованих вірусних вакцин, подібно до BBIBP-CorV та BBV152, інших інактивованих вірусних вакцини проти Covid-19.

Починаючи з середини 2020 року, «CoronaVac» розпочала проходити клінічне дослідження III фази, у кінці 2020 року тривало клінічне дослідження вакцини в Бразилії, Чилі, Індонезії та Туреччині.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!