Політична реклама

В Україну призупинили імпорт бензину

1642 0
Органи Державної митної служби України з 14:00 п'ятниці, 19 жовтня, припинили митне оформлення бензинів. Водночас імпорт дизельного пального проходить у звичайному режимі.

Це повідомляє УКРІНФОРМ.

З проблемою митного оформлення бензинів станом на ранок 22 жовтня зіткнулися всі основні постачальники: ОККО, WOG, «Паралель», «Асі-ойл», «КЛО» та інші.

Офіційні причини поки що не повідомляються. На думку окремих учасників ринку, проблеми, що виникли, можуть означати підготовку до запровадження єдиного оператора з оформлення нафтовантажів.

Тим часом, ряд ЗМІ повідомив, що з вечора 17 жовтня - ранку 18 жовтня розмитнення вантажів по всій Україні практично зупинилося. При цьому проблема торкнулася не всіх груп товарів, однак не уточнювалося, яких саме.

На думку аналітиків «Консалтингової групи А-95», тривалі проблеми з розмитненням бензинів можуть призвести до дестабілізації ситуації на ринку і зростання цін на нафтопродукти внаслідок ресурсної недостатності та неминучого збільшення витрат при тривалому простої товару на митниці.

За даними «А-95»,в січні-вересні 2012 р. імпорт бензину і дизпального в балансі українського ринку нафтопродуктів становив 60,9%.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!