В Україну стали менше імпортувати хлібобулочних виробів

4539 0
За підсумками січня-липня 2014 р. обсяги імпорту хлібобулочних виробів в Україну в порівнянні з аналогічним періодом 2013 р., зменшилися на 11,6%. Всього в Україну було ввезено 3,1 тис. тонн продукції на суму близько 80,4 млн грн.
Фото: vidomosti-ua.com

Фото: vidomosti-ua.com

«В даному випадку ми говоримо про хлібобулочні напівфабрикати, ввезення яких в Україну і в подальшому, на нашу думку, буде скорочуватися — прокоментувала експерт Галина Янишівська. — Очевидні тенденції, що внаслідок девальвації гривні ціни на імпортну продукцію зростають, а купівельна спроможність населення знижується. При цьому ми розуміємо, що в Україні існують продукти європейського зразка, якими імпорт цілком повноцінно можна замінити. Що стосується суміжних продуктів, таких, як здоба та кондитерські вироби, зокрема, круасани, то на зростання їх продажів у вітчизняному виконанні можуть мати вплив також патріотичні настрої українців. Адже в нашій країні останнім часом все популярніший тренд купувати продукцію місцевого виробника».

За статистичними даними, структура імпорту в розрізі видів продукції в січні-липні 2014 р. мала наступний вигляд: «Вироби сухі або тривалого зберігання» (29,7% від загального об’єму імпорту в натуральному виразі), «Вироби здобні» (29,5%), «Пироги, пиріжки, пончики» (8,0%), «Інші» (32,9%) — куди входять заморожені хлібобулочні вироби, маца, тостовий хліб, хліб для сендвічів і булочні вироби тривалого зберігання. 

ТЕГИ: хліб, імпорт

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!