В Україну з-за кордону поставлять 200 тонн солі

3239 0
Йдеться про поставки солі з Польщі, Румунії та Туреччини.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Українська мережа супермаркетів «Сільпо» домовилася про постачання 200 тонн солі в країну у червні. Про це йдеться у заяві мережі.

«Нам, як і всім українцям, болить через те, що підприємство «Артемсіль» зараз призупинило роботу через бойові дії у Донецькій області. Поки на нашій землі йдуть бої з російськими окупантами, ми домовилися про поставки солі з виробниками в Україні та за кордоном», – йдеться у заяві.

Читайте також: Дефіциту солі не буде, але зміниться ціна, – експерт

Як повідомляє мережа, у квітні вони почали співпрацювати з одним з найстаріших підприємств у Європі - Дрогобицькою солеварнею у Львівській області, а у травні знайшли нових постачальників у Польщі, Румунії та Туреччині.

У мережі додали, що перші партії Куявської солі з Польщі вже надійшли до України. За словами компанії, сіль з Румунії і Туреччини надійде на початку та в середині червня. Крім цього, «Сільпо» продовжує постачати сіль ТМ Sosalt з Італії.

АТБ-Маркет

Також зазначимо, що згідно зі словами керівника з корпоративних комунікацій АТБ Сергія Демченка, дефіциту солі не має виникнути і в АТБ. Щоправда, імпортний продукт буде дорожчим через складну логістику. Вона йде не через порти, які заблоковані, а через материкову частину Європи, пише Forbes.

Ашан Україна

Крім того, у відповідь на запит Tvoemisto.tv, у мережі магазинів Ашан зазначили, що у березні 2022 року з метою покрити можливий дефіцит солі виробництва «Артемсіль» мережа підписала контракти на імпорт з Польщі, Румунії та Угорщини. Тому перша імпортна сіль у мережі Ашан з'явилася ще у квітні.

«Наразі, на полицях АШАН присутня сіль європейського виробництва, яка коштує в районі 25-30 гривень. Ми плануємо продавати сіль категорій: екстра, йодована та знайшли навіть кам’яну. Головна причина дефіциту солі – надмірний попит. Працівники гіпермаркетів АШАН буквально не встигають її виставляти, а за день іноді продається запас 2-3 тижнів», – йдеться у повідомленні.

В мережі додають, що найближчими днями отримають 50 тонн солі, а ще 100 тонн – наступного тижня. 

Читайте також: У супермаркетах з полиць зникла сіль. Чи буде дефіцит на Львівщині

Нагадаємо, що в Україні через зупинку найбільшого підприємства з солевидобутку «Артемсіль» заговорили про можливий дефіцит солі.  У коментарі Tvoemisto.tv експерт продовольчого ринку Іван Стефанишин повідомив, що дефіциту в Україні не буде, проте ціна може різко змінитися.

Крім того, раніше експерт повідомляв, що Львівщина може забезпечити сіллю половину України, бо родовище, з яким працюють у Дрогобичі, йде від Польщі до України і Румунії. Воно одне з найбільших, проте нерозроблене. З його слів, для нашого регіону проблеми не буде, якщо до справи підійти правильно. Детальніше читайте у матеріалі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!