В Укравтодорі пояснили, які дороги у 2017-му ремонтуватимуть у першу чергу

3414 0
Передусім робитимуть акцент на дорогах, що сполучають між собою міста.
фото: loda.gov.ua

фото: loda.gov.ua

Державне агентство автомобільних доріг спільно з регіональними службами автодоріг формує остаточний список доріг, що підлягають ремонту у 2017 році. Про це повідомляють на сайті Міністерства інфраструктури.

Акцент в першу чергу робиться на дорогах державного та місцевого значення. Тобто на важливих маршрутах, що сполучають між собою міста та мають велике значення для соціально-економічного розвитку регіонів і країни в цілому.

«Автомобільні дороги мають бути для людей та для бізнесу. Вони мають задовольняти потреби, а не бути перешкодою. Враховуючи обмежений бюджетний ресурс, на сьогодні дуже важливо правильно розподілити кожну копійку так, щоб використати її з максимальною користю для України», — зазначає Славомір Новак, керівник Державної служби автомобільних доріг України.

Читайте також: За 4-5 років в Україні обіцяють відремонтувати всі дороги

Після ухвалення парламентом Державного бюджету на 2017 рік, Кабінет Міністрів України затвердить бюджетну програму «Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування». Ця програма включатиме перелік автомобільних доріг державного та місцевого значення, які будуть ремонтувати у 2017 році.

Нагадаємо, наступного року Міністерство інфраструктури має намір залучити кредити у польської сторони на 100 мільйонів євро та в угорської на 50 мільйонів євро задля покращення дорожньої інфраструктури у прикордонних територіях.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!