В Україні озвучили, скільки коштує будівництво одного кілометра дороги

2980 0
Один кілометр нової дороги в Україні коштує $4,25 млн, тоді як в європейських країнах цей показник тримається на рівні $10 мільйонів за один кілометр.
фото: loda.gov.ua

фото: loda.gov.ua

Про це у своєму блозі на сайті Укрінформу написала директор ДП «Укрдорінвест» Олена Криворучко. За її словами, ціни й бюджети на будівництво доріг в Україні набагато менші, ніж у Європі. 

Криворучко підкреслила, що вартість може коливатися в залежності від технічних рішень різного ступеня складності.Вона також додала, що, виходячи з чинних контрактів, один кілометр капітального ремонту дороги першої категорії може коливатися від $2,3 до $2,8 мільйона.

Читайте також: На дорогах Львівщини встановили 50 LED-світильників 

«Сьогодні українським компаніям дійсно недоступні проекти, що фінансуються коштом МФО (Міжнародних фінансових організацій), без партнерства з іноземними фірмами. Основна проблема полягає в досягненні певних високих фінансових показників стійкості, які вітчизняні фірми не можуть демонструвати через об'єктивні причини. З іншого боку, така ситуація змушує компанії шукати партнерів і вдосконалювати технологічний процес. Як результат - вже через 5-10 років українські фірми можуть почати боротися за будівельні контракти в Європі. Адже на той час вони наберуться досвіду, а також досягнуть необхідних фінансових індикаторів», – пояснила Олена Криворучко.

Довідка. ДП «Укрдорінвест» займається ремонтом доріг за фінансування іноземних інвесторів. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!