В Укрзалізниці планують підвищити вартість квитків на 20%

1450 0
У фінансову плані на 2018 рік заклали дворазове підвищення тарифів на проїзд залізничним транспортом.
Фото: expres.ua

Фото: expres.ua

В Укрзалізниці планують подорожчання залізничних квитків на 20%. Про це заявив в. о. голови правління ПАТ «Укрзалізниці» Євген Кравцов у інтерв’ю 112.ua.

«Із пасажирськими перевезеннями ситуація досить складна у плані тарифів. Тариф на пасажирські перевезення не піднімався вже кілька років. Ми бачимо необхідність підвищення тарифу в нинішньому році», – повідомив Євген Кравцов.

Читайте також: Укрзалізниця запровадила функцію пошуку квитків із пересадкою

За його словами, у фінансовий план на 2018 рік заклали дворазове підвищення тарифів, по 10% двічі на рік, аби зміни були менш відчутними для пасажирів. 

«Пасажирське господарство у нас субсидується за рахунок вантажного. Факт є факт. Крім того, у нас субсидування всій УЗ в цілому за рахунок з'їдання коштів протягом багатьох років амортизацією. Тобто навіть ті гроші, які компанія заробляла, вона не реінвестувала, а "проїдала"; зараз починаємо інвестувати», – розповів Кравцов.

Нагадаємо, нещодавно в. о. голови правління Укрзалізниці заявив про намір зробити платним wi-fi у потягах «Інтерсіті+» та на залізничних вокзалах. Проте поки в Укрзалізниці розглядають інкілька варіантів монетизаціїї цієї послуги, серед яких демонстрація реклами при підключенні до мережі wi-fi або використання ключів, паролів та QR-кодів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!