В Укрзалізниці створять компанію, що керуватиме всіма українськими вокзалами

1889 0
Вона має запрацювати до кінця 2019 року.
ілюстративне фото: Главком

ілюстративне фото: Главком

В Україні створять «Вокзальну компанію», що буде керувати всіма українськими вокзалами. Компанія існуватиме в межах «Укрзалізниці» та має запрацювати до кінця 2019 року. Про це повідомляє Громадське з посиланням на голову товариства Євгена Кравцова в інтерв’ю «НВ Бізнес».

«Зараз у нас вокзали збиткові. Це нонсенс. Наше завдання: вивести їх, як мінімум, у нульову рентабельність, як максимум — у прибуток», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Укрзалізниця планує перейти на одноразовий посуд

Також, за його словами, «Вокзальна компанія» буде частиною інфраструктури «Укрзалізниці» і тому у майбутньому її не планують приватизовувати. Водночас голова «УЗ» не виключив інші види співпраці з приватним сектором у сфері вокзального господарства.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський доручив Кабміну розробити та представити план реструктуризації «Укрзалізниці». Йдеться про розподіл державної компанії на три частини – залізничну, вантажну та пасажирську, а також її часткову приватизацію. Термін розробки плану – до грудня 2019 року.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!