В унікальну бібліотеку у Львові закладуть пам’ятну капсулу. Програма

2052 0
У понеділок, 14 вересня, у день початку церковного і навчального року, в УКУ пройде церемонія закладення пам’ятної капсули в стіну нової бібліотеки (інформаційно-ресурсного центру ім. Митрополита Андрея Шептицького) та освячення накупольних хрестів для університетського храму Святої Софії-Премудрості Божої.
Фото: ucu.edu.ua

Фото: ucu.edu.ua

Інформаційно-ресурсний центр ім. Митрополита Андрея Шептицького поєднає одразу декілька функцій: буде гуманітарною бібліотекою світового рівня і сучасним навчальним центром. Перший поверх бібліотеки віддадуть під простір громадського креативу.

Читайте також: У Львові з’явиться унікальна відкрита бібліотека

Бібліотека – це інноваційний проект, який забезпечить нові можливості для навчання, спільної роботи та дослідження для студентів, викладачів та гостей УКУ. Головними рисами нової бібліотеки стануть гнучкість і відкритість, що відіграють велику роль у проектуванні будівлі.

Читайте також: Як просувається будівництво унікальної бібліотеки у Львові

Нагадаємо, що поряд зі зведенням бібліотеки, на території академічного містечка УКУ, триває будівництво університетської церкви – Софії-Премудрості Божої. Вже завершилися зовнішні будівельні роботи. Після закладення пам’ятної капсули в бібліотеку владика Венедикт Алексійчук, разом з ректором о. Богданом Прахом, освятять церковні куполи та хрести, які згодом прикріплять на вершину церкви. Святкову церемонію очолить сенатор УКУ владика Венедикт Алексійчук.

9:00 – 10:30 - Архиєрейська Літургія (для всіх студентів, викладачів, працівників) у церкві Блаженних мучеників УГКЦ (вул.Стрийська, 29)

10:30 – 11:00 - Процесія до новозбудованої Церкви (вул. Козельницька)

Посвячення капсули під будову університетської бібліотеки та накупольних хрестів храму Софії Премудрості Божої

11:00 – Урочиста Академія (для студентів І-их і V-их  курсів)

11:05 – 11:10 - Вітальне слово ректора УКУ о. Б.Праха

11:10 – 11:15 - Вітальне слово ректора Семінарії Святого Духа о. І.Бойка

11:15 – 11:45 - лекція запрошеного гостя Пітера Померанцева - британського журналіста, телевізійного продюсера та письменника

11:45 – 12:05 - вітальне слово фундаторів студентських стипендій та меценатів УКУ

12:05 – 12:15 - Презентація нових навчальних програм УКУ: з Соціології, Комп’ютерних наук, Публічного адміністрування

12:15 –  12:25 - фільм-презентація від студентів І курсу Школи журналістики

12:25 – 12:30 - привітання від студентської Ради

12:35 – 14:00 - перерва

14:00 – 14:15 - вручення залікових книжок першокурсникам по факультетах


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!