Політична реклама

В університеті Франка – новий ректор

2431 0
Сьогодні, 10 червня, міністр освіти і науки Сергій Квіт після засідання кадрової комісії у міністерстві призначив декана філософського факультету Володимира Мельника ректором Львівського національного університету ім. І. Франка.

Як пише ZAXID.NET, серед основних пунктів передвиборчої програми Володимира Мельника - реалізація ініціативи МОН щодо прозорої бухгалтерії, висвітлення на сайті університету повної інформації стосовно тендерних процедур, використання кошторисних призначень – постійно висвітлювати на університетському порталі та у щорічному звіті ректора; введення для особливої категорії професорів університету посади професора-консультанта; розширення мережі навчальних комплексів та філій економічного факультету в Червонограді і Самборі; здійснення громадського контролю за ефективністю та якістю виконання всіх статей кошторису університету; враховувати думку студентів через анкетування під час формування робочих навчальних планів.

Нагадаємо, 27 травня в університеті відбулися вибори ректора. Вибори пройшли у два тури, оскільки першому жоден з шести претендентів не набрав необхідних 30%. У другому турі декан філософського факультету Володимир Мельник набрав 195 голосів, а його опонент завідувач кафедри міжнародних відносин і дипломатичної служби Маркіян Мальський – 141 голоси. Їх рекомендували на затвердження Міністерству освіти і науки, оскільки обоє набрали понад 30% голосів.

Решта кандидатів набрали менше: декан юридичного факультету Андрій Бойко – 55 голосів, декан філологічного факультетуЯрослав Гарасим – 45 голосів, декан механіко-математичного факультету Михайло Зарічний – 42 голоси, а завідувач кафедри банківського і страхового бізнесу економічного факультету Сергій Реверчук – 6 голосів. Завідувач кафедри новітньої історії України історичного факультету Олексій Сухий знявся з виборів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!