В Україні пропонують скасувати норму про покімнатне планування квартир

2846 0
Нові норми може затвердити Мінрегіон.
Іллюстративне фото

Іллюстративне фото

Мінрегіонбуд пропонує дозволити планувати вільне планування квартир. Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Читайте також: В Україні вдосконалять вимоги до проектування сховищ та укриттів

«Хочемо прибрати ще одну застарілу норму у ДБН щодо житлових будинків – проектувати квартири лише з традиційним покімнатним плануванням, а натомість – запровадити можливість використовувати сучасні планувальні рішення. Наприклад, проектувати кухні-ніші та взагалі передбачати вільне планування квартир», – пише Лев Парцхаладзе.

Він зазначив, що наразі кухні-ніші можна планувати лише в однокімнатних квартирах. В уряді хочуть повністю зняти це обмеження за умови, що на цих кухнях будуть використовувати не газову, а електричну плиту.

Читайте також: В Україні запрацювали нові будівельні норми щодо утеплення фасадів

Проект оновлених Державних будівельних норм розробляють у ПАТ «КиївЗНДІЕЛ». Додамо, що В Україні скасують норму про обов’язкове проектування сміттєпроводів у багатоповерхівках, аби впровадити систему сортування сміття. Раніше уряд скасував низку обов’язкових дозволів, серед яких дозвіл на перепланування, капремонт інженерних мереж та утеплення фасадів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!