В уряді анонсували зниження цін на газ у лютому та весною 2020 року

2823 1
Знизити ціну на газ планують й навесні.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

У лютому ціну на газ знову планують знизити. Про це повідомили у міністерстві енергетики та захисту довкілля.

Читайте також: Без гарантованої ціни та з двома рахунками. Все про платіжки львів’ян у лютому

«У лютому, у березні, влітку – буде рекордно менша ціна на газ, адже нам вдалося стабілізувати ситуацію на ринку газу», – сказав міністр енергетики Олексій Оржель.

Міністр зазначає, що суттєво знизити ціни на газ для населення вдається завдяки підписаному договору на транзит російського газу через територію України. Крім цього, наразі у Європі значні запаси газу.

«Також зменшення ціни на газ, дало нам можливість переглянути тарифи на розподіл, які дуже довго не переглядалися», – додав міністр енергетики.

Читайте також: Як у Львові подати показники за воду, газ і світло, не виходячи з дому. Інструкція

Додамо, що у січні Кабмін відмовився від гарантованої ціни на газ та прив’язав її до вартості на нідерландському газовому хабі TTF. Наприкінці січня «Нафтогаз» розрахував вартість за новою ціною, яка становить 4,65 грн за кубометр без послуги оператора та торговельної націнки. Кінцева ціна газу за січень становить 5,9 грн за кубометр. 

 


Читайте також:
18 Лютого, 2020 13:40
666 ... "..дуже довго не переглядались.." ... і воно впевнено , що піпл отаке "дуже довге" схаває і не запитає -- А відколи ? ... а -- запитає ! ... і з кожним місяцем , ти ( одоробло) ,що отаке пАкрАщення запровадило , будеш відчувати по своєму рахунку , куди будуть капати копійки , а не текти рікою конкретні гроші ( як ти забажало ) за отую "доставку" ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!