В Уряді хочуть передати циркових тварин у реабілітаційні центри та зоопарки

1417 0
Законопроєкт, підготовлений попереднім парламентом, відкликали.
Фото: ua.tv

Фото: ua.tv

Уряд готує на погодження із відповідними органами державної влади законопроєкт про захист тварин від жорстокого поводження. Ідеться про те, щоб передати тварин, які утримуються в державних цирках, у зоопарки, притулки та інші установи. Про це повідомляє Міністерство енергетики та захисту довкілля.

Наразі створили ініціативну групу, яка займатиметься проблемними питаннями передачі тварин, що перебувають на балансі державних циркових підприємств, до заповідників, зоопарків, притулків, реабілітаційних центрів тощо.

Читайте також: Міністерство культури більше не купувати тварин державним циркам

Нагадаємо, що Міністерство культури України не буде закупляти тварин державним циркам, про що повідомив засновник UAnimals Олександр Тодорчук. Натомість Володимир Бородянський написав, що Україна якнайшвидше має стати державою, в якій не буде цирку з тваринами. Крім цього, у Львові визнали неприпустимою експлуатацію тварин у цирках та дельфінаріях.

Державний цирк у Львові розташований на вулиці Городоцькій. За останні роки почастішали акції зоозахисників, які вимагали заборонити цирк із тваринами. Після цього деякі цирки таки почали відмовлятись від використання тварин у своїх шоу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!