В уряді хочуть заборонити подачу документів на роботу у паперовій формі і трудові книжки

2598 0
До електронного формату подачі документів планують перейти протягом 6-9 місяців.
фото: visnuk.com.ua

фото: visnuk.com.ua

У Кабінеті міністрів України планують заборонити подачу документів у паперовій формі на конкурси на державні посади чи для прийому на роботу. Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомив міністр кабміну України Дмитро Дубілет.

«Це може здатися занадто суворим. Але, по-перше, нам потрібно прищеплювати цифрову грамотність держслужбовцям. По-друге, декларації до НАЗК в електронному вигляді й так всі подають, електронний цифровий підпис (ЕЦП) у всіх є», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: НБУ планує спростити отримання банківських послух власникам ID-карток

В електронний формат планують перевести всі документи, які пов'язані з робочим процесом (приміром, заяви про відпустку, відрядження), архіви, а ще створити реєстр держслужбовців. Загалом планують скасувати необхідність подачі копії дипломів, паспортів та автобіографій. Також хочуть скасувати необхідність ведення трудової книжки.

За словами Дмитра Дубілета, це реально зробити протягом шести-дев’яти місяців.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!