В уряді назвали мінімальну вартість гектара землі після відкриття ринку

5111 1
Придбати землю дозволять лише безготівково, а продаж землі у 50-кілометровій зоні державного кордону заборонять.
Фото: Вголос

Фото: Вголос

До другого читання підготували виправлений варіант законопроєкту про відкриття ринку землі, в якому закріпили мінімальну вартість гектара, що діятиме до 2030 року. Про це повідомив міністр розвитку економки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов.

Читайте також: Львівські аграрії передали нардепам пропозиції щодо ринку землі

«Ця норма прописана як запобіжник проти шахрайських дій щодо власників паїв. Шахраї не зможуть видурити у бабусі пай за гривню. До 1 січня 2030 року ціна продажу земельних ділянок, не може бути меншою за їх нормативну грошову оцінку (25-30 тис. грн за гектар)», – повідомив він.

Крім цього, він зазначив, що після відкриття ринку землі в уряді ретельно перевірятимуть походження коштів, які потенційний покупець витрачатиме на купівлю паю. Це робитимуть для того, щоб унеможливити потік «брудних» грошей та їхнє «відмивання» за допомогою угод на земельному ринку.

Крім цього, придбати землю дозволять лише безготівково, а продаж землі у 50-кілометровій зоні державного кордону заборонять.

Додамо, що 28 грудня профільний комітет Ради рекомендував парламенту ухвалити закон про ринок землі у другому читанні. Після першого читання до закону про ринок землі депутати внесли понад 4 тисячі правок. У попередньому варіанті йшлося про 2,2 тис. доларів за гектар землі.

Читайте також: Як працюватиме ринок землі в Україні? Топ-шість відповідей на головні запитання

Нагадаємо, що Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства опублікувало проєкт закону «Про ринок землі». Очікується, що ринок землі запрацює із жовтня 2020 року. Після першого читання, президент Володимир Зеленський заявив, що винесе питання про продаж сільськогосподарської землі іноземцям на всеукраїнський референдум, але цього так і не зробив.
 

 


Читайте також:
14 Січня, 2020 12:39
666 ... безнал йде своїм шляхом ... а готівка -- своїм ... схема працює давно ... і всі , хто в темі , це знають ... а от нас оті "законотворці" тримають за конкретних дурників ... і теж -- здавна ... то , може вони таки праві ? ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!