В Україні підготували закон для захисту бізнесу від тиску

934 0
Проект передбачає заборону на вилучення оригіналів фінансових документів, серверів, комп’ютерів та телефонів підприємців при обшуках та їх відеофіксацію.
Фото: Головне управління Національної поліції у Львівській області

Фото: Головне управління Національної поліції у Львівській області

Кабінет Міністрів України підготував низку змін до законодавства, спрямованих на захист підприємців та посилення відповідальності органів влади за неправомірні дії щодо них, повідомляє «Урядовий портал».

Зміни підготовлені великою міжвідомчою групою фахівців з Мін’юсту, МВС, Офісу бізнес-омбудсмена тощо і відповідають запитам підприємництва, озвученим під час вересневої зустрічі ділових кіл з Президентом, головою уряду та генеральним прокурором.

«Під час  тієї зустрічі я пообіцяв, що уряд вийде з ініціативою законодавчого унеможливлення тиску на підприємців. Я говорю про чесний бізнес…. Наш пріоритет – створення та розвиток підприємств. Таким чином, економіка стане сильнішою, і Україна стане сильнішою. А всі ті, хто буде заважати це робити, будуть нести відповідальність», -- цитує «Урядовий портал» слова Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

Читайте також: СБУ обшукала львівську IT-компанію: вилучили сервери, звинувачують у зв’язках з тероризмом

Проект урядових змін передбачає передусім встановлення законодавчо обґрунтованої та обов’язкової вимоги щодо відеофіксації судового рішення про проведення обшуків і неприпустимості ухвалення такого рішення без адвоката. Передбачається також заборона вилучення оригіналів фінансових документів, серверів, комп’ютерів та телефонів підприємців при обшуках та відеофіксація таких обшуків. Забороняється безпідставне відкриття одних і тих же справ і встановлюється відповідальність правоохоронців за неправомірні дії щодо підприємців. 

Документ незабаром  внесуть на розгляд Верховної Ради і, як сподівається керівник уряду, парламентарі ухвалять його ще до кінця року.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!