В уряді планують запровадити додаткову довідку для отримання водійських прав

1886 0
Майбутніх водіїв можуть зобов’язати проходити психіатричний огляд.
фото: silske.org

фото: silske.org

Український уряд планує запровадити медико-психологічне оцінювання при отриманні водійських прав. Уряд затвердив план підвищення безпеки дорожнього руху до 2020 року. Розробкою заходів займуться МВС, Мінінфраструктури та Міністерство охорони здоров'я, повідомляє Новое Время.

Раніше у Міністерстві охорони здоров’я заявляли про гармонізацію національних стандартів медичного огляду кандидатів у водії, згідно з європейськими нормами. Йшлося про систематизацію профілактичних наркологічних, обов'язкових попередніх та періодичних психіатричних оглядів громадян.

Читайте також: Встигнути за дві години і три місяці. Як покарати нетверезих водіїв

У грудні стало відомо, що медичні заклади Львова не можуть перевіряти водіїв на стан алкогольного сп’яніння.

Нагадаємо, що в місті триває кампанія «Безпечні дороги», спрямована на покращення ситуації з безпекою руху. #безпечні дороги – соціально-інформаційний проект медіа-хабу «Твоє Місто» за участі соціальної ініціативи УГКЦ «Хтось не зробить» та Патрульної поліції Львівщини, спрямований на покращення ситуації з безпекою руху в місті Львові. Заходи, що реалізовуються в межах проекту – серія публічних дискусій про виклики та проблеми в дотриманні правил дорожнього руху, просвітницька кампанія в медіа, соціологічні дослідження, покращення інфраструктури міста, популяризація світловідбивних елементів, навчання школярів основам безпеки руху в школах Львова; тренінги та семінари з батьками учнів; соціальна візуальна реклама та пам’ятки, співпраця з храмами міста, інше.

Партнери кампанії –  група автомобільних компаній AriaGroup (офіційний дилер BMW, Volkswagen, Nissan, Honda, Seat), мережа магазинів Вухо.ком, LvivInternationalRotaryClub, радіо Львівська Хвиля.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!