В Уряді пообіцяли компенсувати втрати бізнесу на час карантину вихідного дня

1668 0
Зокрема, йдеться про компенсацію частини зарплат робітників у зв’язку з простоєм виробництва.
Фото: NV

Фото: NV

Уряд готовий підтримати підприємців під час посиленого карантину вихідного дня. Про це у себе на Фейсбуку повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Ми розуміємо, що будь-які обмежувальні заходи впливають на роботу частини бізнесу. Тому повною мірою відновимо та розширимо наступні програми підтримки», – каже він.

Читайте також: Доведеться звільняти працівників або закриватись. Як карантин вихідного дня відіб'ється на кінотеатрах

Зокрема, йдеться про:

  • компенсацію частини зарплат робітників у зв’язку з простоєм виробництва. Це програма по частковому безробіттю, завдяки якій навесні-влітку вдалося зберегти понад 450 тисяч робочих місць;
  • виплати на дітей для родин підприємців, що діяли навесні цього року;
  • механізм реалізації форс-мажорних обставин через карантин вихідного дня.

 

Сьогодні, 11 листопада, розглядатимуть зміни до постанови №641, які передбачають посилений карантин вихідного дня. Повний перелік обмежень на засіданні Уряду представить міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Читайте також: Карантин вихідного дня для ресторану – це як ампутувати ноги, але по шию

«Уряд після консультації з бізнесом та експертами обрав таку модель карантинних заходів, яка забезпечить функціонування економіки та не допустить перевантаження медичної системи», – додає Шмигаль.

Франція, Німеччина, Італія, Польща, Чехія та багато інших країн Європи один за одним оголошують про запровадження локдауну. Всі розуміють, що потрібно діяти, а карантинні заходи, за словами прем’єра, – це найбільш дієвий інструмент для розірвання ланцюгу захворювання та збереження життя людей.

Нагадаємо, що сьогодні, 11 листопада, працівники ресторанної галузі планують провести акцію протесту. Серед головних вимог, які висуватимуть працівники ресторанної галузі, є: скасування усіх обмежень на роботу ресторанів та карантину вихідного дня; мораторій на перевірки і скасування незаконних протоколів; скасування на час дії карантинних обмежень місцевих (єдиний податок, акцизний збір) та державних (ЄСВ та ПДФО) податків та зборів; грошова компенсація кожному бізнесу та працівнику, який втратив дохід за період карантину.

Такі ж акції відбудуться в Києві, Одесі, Тернополі, Маріуполі, Черкасах, Полтаві тощо.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!