Частина ліків в Україні подешевшає на 70%

2053 0
Після введення в Україні референтного ціноутворення на ліки деякі аптечні мережі вже знизили вартість препаратів на 20-70%.
фото: firtka.if.ua

фото: firtka.if.ua

Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання уряду 1-го березня. «Почався моніторинг цін на ліки, і є перші результати по деяких препаратах. Вже є динаміка по різних препаратах. Деякі мережі залишили ціни на тому рівні, що і раніше. Але за деякими вже є і 20, і до 70% зниження вартості ліків. Але це ще тільки початок», – зазначив він.

Водночас, у соцмережах українців також закликають долучатися до моніторингу цін на ліки.

Також прем’єр запевнив, що з 1-го квітня уряд запустить виділення безкоштовних ліків для українських громадян, які страждають від гіпертонії, цукрового діабету другого типу і бронхіальної астми. На ці цілі в Державний бюджет заклали 500 млн гривень.

«Ми з 1-го квітня запускаємо виділення безкоштовних ліків для українських громадян у тих, кого є гіпертонічна хвороба, цукровий діабет ІІ типу та бронхіальна астма. Ліки для цих хронічно хворих будуть виділятися в Україні безкоштовно з 1-го квітня», – повідомив Володимир Гройсман.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!