В уряді повідомили про можливу передачу в концесію університетів і лікарень

1704 0
Наразі ж в управління приватним інвесторам держава передає здебільшого інфраструктурні об'єкти.
фото: alaan.tv

фото: alaan.tv

У Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства вважають, що у майбутньому держава зможе передавати у концесію державні університети та лікарні. Про це повідомляє Громадське з посиланням на міністра розвитку економіки Тимофій Милованов під час презентації стратегії економічного зростання.

«Щодо концесії я зазначив, що у нас є пакети портів, аеропортів та вокзалів. У майбутньому, я думаю, можливо говорити і про лікарні, і про університети», — каже міністр.

Читайте також: Укрзалізниця хоче збудувати житло і офіси на місці приміського вокзалу

За його словами, передача об'єктів соціальної та освітньої інфраструктури у приватні руки залежатиме, перш за все, від конкретних мов та стратегічних завдань. Наразі ж у концесію держава передає переважно інфраструктурні об'єкти.

Нагадаємо, що Міністерство інфраструктури України планує до кінця лютого 2020 року виставити на концесію перші регіональні аеропорти, зокрема львівський. Також, за словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, у Кабміні розглядають можливість передачі в управління приватним інвесторам дві дороги: Львів – Стрий і Львів – Тернопіль.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!