В уряді пояснили, коли набуде чинності монетизація транспортних пільг

2546 0
Віце-прем’єр наголошує, що 30 поїздок на місяць є мінімальним числом, місцева влада може встановити й більше, але не менше.

Рішення про «монетизацію пільг» ухвалюватимуть виключно місцеві органи влади, повідомив на своїй сторінці у соцмережі «Фейсбук» віце-прем’єр Павло Розенко. За його словами, уряд надав право органам місцевої влади вирішувати питання про безготівкову чи монетизовану форму пільг на проїзд у транспорті, тому що саме вони фінансують транспортні пільги.

Водночас він підкреслив, що ухвалений вчора порядок надання транспортних пільг у готівці почне діяти тільки після відповідного рішення органу місцевої влади. І нагадав, що згідно із законом, пільги можуть надавати як у готівковій, так і в безготівковій формі.

Читайте також: В Україні запровадили монетизацію пільг на проїзд

Також чиновник повідомив, що уряд не затверджував норму про те, що оплачуватимуть лише 30 поїздок на місяць. За його словами, це мінімальне число поїздок, натомість місцева влада може приймати рішення про фінансування більшого числа, проте не може його зменшувати.

«Органам місцевого самоврядування надано право встановлюювати будь-яку кількість поїздок для пільговиків, але не меншу ніж мінімальна соціальна норма. Тобто, якщо міцева рада ухвалить рішення про монетизацію пільг, вона повинна встановити і відповідні соціальні нормативи», – написав Розенко.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!