В уряді прогнозують, що обмеження через коронавірус в Україні розтягнуться на два роки

5419 0
Люди мають звикнути жити в нових умовах, каже прем'єр Денис Шмигаль.
Фото: Уніан

Фото: Уніан

Сьогодні уряд має розглянути постанову про продовження карантину щонайменше до 12 травня, і, можливо, введе деякі пом'якшення карантинного режиму. Але, каже прем'єр-міністр Денис Шмигаль, українці мають звикнути, що ті чи ті обмеження та заходи будуть вводитись ще протягом двох років. Про це він сказав в інтерв'ю РБК-Україна.

«Система охорони здоров’я зараз завантажена хворими на коронавірус менше, ніж на 10%. Це ми йдемо за так званим позитивним сценарієм. Але це не означає, що у нас в цьому році не буде піків і сплесків. Загалом світ в цьому році коронавірус не здолає, і нам у будь-якому випадку прийдеться жити в умовах вже нового світу і нових соціальних обмежень. Наприклад, ризико-орієнтованих умов, коли будемо вводити карантинні обмеження в окремих містах, селах чи областях», – каже Денис Шмигаль.

Читайте також: Моя би воля, я б дозволив усім працювати. Львівський бізнес-омбудсмен про послаблення карантину

Глава уряду посилається на прогнози ВООЗ і зазначає, що масочний режим, дезінфекція, соціальна дистанція та певні правила поведінки можуть діяти ще до двох років.

«Ми сьогодні запроваджуємо певні визначення карантинних заходів та необхідності їх запровадження в рівнях – жовтий, помаранчевий, червоний. Жовтий це коли ситуація помірна і ми можемо відпускати основні галузі і працювати в дуже м'яких умовах карантину. Помаранчевий – це якщо кількість хворих починає зростати, і, припустимо, в окремому регіоні вже є один або два летальних випадки. Тоді ми цей регіон локалізуємо і закриваємо. Червоний – це lockdown, коли регіон чи країна фактично закриваються повністю, як зараз», – розповідає Денис Шмигаль.

Тож, говорить урядовець, не варто сподіватись, що у травні всі зможуть забути про карантин і жити, як рніше.

Нагадаємо, учора міністр охорони здоров'я Максим Степанов сказав, що сьогодні уряд може відкрити парки для українців, але за певних умов.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!