В уряді розповіли про два підходи, які мали б знизити тарифи на газ для населення

1368 0
НКРЕКП також терміново починає ретельну перевірку всіх газопостачальників, які нині мають найвищі тарифи на цю послугу.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Під час наради з керівництвом Міненерго, НАК «Нафтогаз», НКРЕКП, Оператором ГТС і  представниками Офісу президента напрацювали два підходи, які мають дозволити знизити тарифи на газ для населення. Про це у своєму Телеграм-каналі написав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Йдеться, по-перше, про формування тарифів на газ за формулою «ціна на європейських хабах «мінус» транспортування газу до України», що пропонує Міністерство енергетики. Також тимчасово пропонують обмежити маржу для газопостачальників. Очікуваний результат – це суттєве зниження тарифів і нівелювання спроб спекулянтів зберегти надприбутки в умовах формування нових європейських правил.

Читайте також: Як у Львові подати показники за воду, газ і світло, не виходячи з дому. Інструкція

Другий підхід, який пропонує державна компанія «Нафтогаз», – посилити конкуренцію на ринку через обов’язкову публікацію всіма газопостачальними компаніями свого річного тарифу на газ, як це вже робить «Нафтогаз». Газопостачальні компанії мають почати активно конкурувати за базу споживачів, що приведе до зниження тарифів у межах відкритих торгів. Очікуваний результат – посилення конкуренції і, як наслідок, суттєве зменшення платіжок для українців.

Окрім цього, за результати наради, – додає Денис Шмигаль, – з відповідальними відомствами сформували механізм, який дозволить зменшити ціну на транспортування газу. НКРЕКП терміново починає ретельну перевірку всіх газопостачальників, які на сьогодні мають найвищі тарифи на цю послугу.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!