В уряді весілля і релігійні обряди вважають причинами спалаху Covid-19 на заході України

2846 0
Уряд перевірятиме лікарні, щоб бути готовими до другої хвилі Covid-19, якщо вона настане восени.
Ілюстративне фото: ukrzoloto.ua

Ілюстративне фото: ukrzoloto.ua

На заході України серед основних причин значного поширення коронавірусу вважають весілля та релігійні обряди. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на традиційній нараді щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби.

Уряд перевірятиме лікарні, щоб бути готовими до другої хвилі Covid-19, якщо вона настане восени. Водночас Шмигаль також зазначив, що ситуація з поширенням коронавірусу непроста в усьому світі – про це свідчить близько 22 млн заражень і майже 800 тисяч смертей.

Читайте також: У МОЗ розповіли, скільки ліжок для хворих на Covid-19 є в Україні

А поліція та Державна служба України з надзвичайних ситуацій посилюють роботу щодо дотримання карантинних заходів громадянами. Станом на сьогодні виявили 114 тисяч порушень при використанні додатку «Дій вдома».

Нагадаємо, що напередодні міністр охорони здоров'я Максим Степанов казав, що причиною спалаху коронавірусу на заході України є богослужіння, особливо в селах. 

В Україні лабораторно підтвердили 92 820 випадків інфікування коронавірусом, з яких 1464 – за минулу добу. Лідерами за кількістю нових випадків за минулу добу стали Івано-Франківська, Чернівецька та Рівненська області.

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!