В уряді вважають, що в Україні почалась друга хвиля епідемії коронавірусу

2908 0
Натомість головний санітарний лікар Віктор Ляшко 13 червня говорив, що в Україні досі триває перша хвиля захворюваності на коронавірус.
Фото: freepik

Фото: freepik

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль закликав українців дотримуватися правил карантину та заявив, що в Україні почалась друга хвиля коронавірусу. Про це він сказав на засіданні уряду сьогодні, 19 червня.

Читайте також: «Нам 12 годин шукали місце у лікарні». Історія пацієнта з підозрою на коронавірус

Він нагадав, що в Україні сьогодні новий рекорд захворюваності на коронавірус – 921 випадок за добу.

«Велика кількість людей перестала дотримуватися карантинних правил... Це надзвичайно тривожний сигнал. У нас уже дві області, де заповненість ліжок понад 50%. Ми фактично сьогодні отримуємо початок чергової або першої, або другої хвилі, як хочете можна це назвати, хвилі захворюваності на коронавірус», – сказав прем'єр.

Він додав, що збільшення кількості хворих сталося через недотримання правил дистанціонування, маскового режиму та дезінфекції. Денис Шмигаль також пообіцяв, що уряд посилить контроль за дотриманням карантину, зокрема зі сторони Нацполіції та Держпродспоживслужби.

Натомість головний санітарний лікар Віктор Ляшко 13 червня говорив, що в Україні досі триває перша хвиля захворюваності на коронавірус. Про другу хвилю зараз говорити зарано.

Читайте також: Карантин у Львові та області продовжили до 22 червня

Додамо, що в Україні вже 34 984 людей захворіли на коронавірус, із них 16 033 вже одужали, а 985 – померли від ускладнень.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!