В усіх областях України на три тижні вводять карантин. Що це означає

100089 1
Таке рішення ухвалив уряд.
Фото: Вечерний Николаев

Фото: Вечерний Николаев

Від завтра, 12 березня, в усіх областях України введуть карантин. Про це повідомили на сайті Кабміну.

Читайте також: Чим коронавірус відрізняється від грипу. Пояснення ВООЗ

Усі школи країни на три тижні закриють на карантин, а також обмежать масові заходи, де запланована участь 200 і більше осіб. 

На закупівлю індивідуальних засобів захисту для поповнення держрезерву та працівникам міністерств й держслужб виділять 100 млн грн.

До 1 червня забороняють також експорт товарів протиепідеміологічного призначення, зокрема медичних масок

Як повідомила на своїй сторінці у Фейсбук нардепка Вікторія Сюмар, більшість контрольно-пропускних пунктів закриють: із 219 має залишитися 49.

Читайте також: У ВООЗ розвінчали найпоширеніші міфи про коронавірус

Водночас сьогодні, 11 березня, під час апаратної наради у ЛМР заступниця міського голови з гуманітарних питань Галина Слічна зазначила, що держава і місцеві органи самоврядування мають розставити ефективні запобіжники щодо поширення коронавірусу.

«Я б такі карантинні речі запроваджувала через тиждень, ближче до Великодня, адже до Львова тоді приїжджає основна маса людей на свята додому», – зауважила Галина Слічна.

Сьогодні, за словами Андрія Москаленка, у міськраді провели зустріч з представниками Оперного театру, Львівської філармонії та «Арени Львів» щодо напрацювання механіки із протидії поширенню коронавірусу. Також сьогодні проведуть відповідні наради із організаторами масових подій, що заплановані на березень-квітень.

До слова, Галина Слічна додала, що у місті почалися вже проблеми із рідиною, якою наповнюють дозатори для антисептиків на різних локаціях.

Як повідомили Tvoemisto.tv у Західному регіональному управлінні ДПСУ, наразі вони не мають інформації про карантин, тож не можуть назвати, які пункти пропуску закриватимуть. У департаменті освіти ЛОДА також повідомили, що наразі жодних вказівок щодо карантину не отримували.

Додамо, що в Італії, де серед європейських країн найбільше хворих та померлих від коронавірусу, з 10 березня ввели карантин на всій території держави, У Польщі Чехії та Молдові через загрозу поширення інфекції скасували масові заходи, в Ірані на карантин закриють усі навчальні заклади до 20 березня, а між містами встановлюють пропускні пункти. Натомість у Франції заборонили зібрання, у яких бере участь понад 1000 осіб. Публічні заходи з великою кількістю учасників скасувала також і Німеччина. У Ізраїлі запровадили обов'язковий двотижневий карантин для усіх, хто прибуває в країну.

Читайте також: Експрес-тести на визначення коронавірусу привезуть до Львова наприкінці тижня

Наразі в Україні виявили одного хворого на коронавірус, який разом із дружиною прилетів із Італії до Чернівців. Нині він перебуває в Чернівецькій інфекційній лікарні. Ще четверо українців хворі поза межами країни: одна дівчина в Італії та троє пасажирів лайнера Diamond Princess у Японії. Двоє пасажирів лайнера вже вилікувалася. 49 українців також перебувають на круїзному лайнері біля берегів Америки, де виявили коронавірус. Ознак хвороби у них немає.

У світі ж зафіксували понад 119 тис. випадків захворювання на коронавірус, із них летальні – понад 4 тисячі, а вилікуватись удалось понад 65 тис. пацієнтам.

Олександра Бодняк

Христина Гоголь


Читайте також:
11 Березня, 2020 14:41
Приходько Л. Як це - ПОНАД 64 пацієнта ? 64,3 чи 64,2 людини ? А як можна було померти 4000 із 114 ?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!