Політична реклама

У які країни львів’яни зможуть поїхати без віз?

2398 0
На 1 січня 2014 року без віз українці можуть в'їжджати на територію 34 країн.

Візи для громадян України не вимагають 10 країн колишнього СРСР: Азербайджан, Білорусія, Вірменія, Грузія, Молдова, Росія, Узбекистан, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, повідомляє портал rialemon

В'їзд у всі країни колишнього СРСР , окрім Росії та Білорусії, здійснюється за закордонним паспортом .
Не потрібні візи в п'ять європейських країн: Боснію і Герцеговину та Сербію - при перебуванні до 30 днів, а також Албанію, Чорногорію і Македонію - при перебуванні до 90 днів. 

Не вимагають віз від українців чотири країни Північної Америки: Антигуа, Барбуда, Гватемала, Нікарагуа і Сальвадор.

А також країни Південної Америки : Аргентина, Бразилія, Еквадор, Парагвай і Пер. Остання - до 183 днів перебування в країні.

Без віз українці можуть також відвідати п'ять країн Азії: Бруней, Ізраїль, Малайзію, Монголі, Туреччину .

З країн Африки безвізовий режим для українців діє в Свазіленді і Тунісі (за умови попереднього бронювання готелю).

Без віз українці можуть відвідати три країни Океанії: Самоа, Федеральні Штати Мікронезії і Фіджі.

У 46 країнах світу українці можуть оформити візу безпосередньо на кордоні, при в'їзді у відповідну країну.

З країн Північної Америки візи на кордоні оформляє Ямайка, Домініка, Домініканська Республіка, Сент- Вінсент, Гаїті, Східний Тимор .

Оформити візу на кордоні можна в 16 азіатських країна: у Бутані, В'єтнамі, Йорданії, Камбоджі, Лівані, Таїланді (до 15 днів), Шрі- Ланці.

Більшість країн Африки оформляють візи на кордоні: Бенін, Буркіна- Фасо, Джібуті, Еритрея, Ефіопія, Єгипет, Замбія, Зімбабве, Кабо -Верде, Кенія, Коморські Острови, Маврикій, Мадагаскар, Намібія, Сан -Томе і Прінсіпі, Сейшельські Острови, Танзанія, Того, Уганда .
 
Чотири країни Океанії оформляють візи на кордоні: Тонга, Тувалу, Фіджі і Палау.
 
Львів'яни, які бажають відвідати Мексику з метою туризм , ведення бізнесу або транзиту, можуть користуватися Системою електронного дозволу для в'їзду в цю країну.
 
Українці, які мають дійсну візу США або постійно проживають на території Японії, Великобританії, Канади, США чи країн Шенгенського простору , не потребують електронного дозволу для в'їзду до Мексики, оскільки мають право подорожувати до Мексики без віз.

Для в'їзду в інші країни світу українцям потрібно заздалегідь оформляти візи в консульствах .

Наперед оформляти українці повинні для відвідування країн Шенгенської зони: Австрії, Бельгії, Греції, Данії, Естонії, Ісландії, Іспанії, Італії , Литви, Латвії, Люксембурга, Мальти, Нідерландів, Німеччини, Норвегі , Польщі, Португалії, Словаччини, Словенії, Угорщини, Фінляндії, Франції, Чехії, Швейцарії та Швеції.

Для в'їзду в Хорватію необхідно мати дійсну дворазову або багаторазову шенгенську візу.
 
В'їзд в Андорру можливий лише за наявності мінімум дворазової шенгенської візи.Для в'їзду в Ватикан і Сан-Марино необхідно мати італійську (шенгенську) візу.

Завчасного оформлення візи в консульстві вимагають: Болгарія, Великобританія, Ірландія, Кіпр, Ліхтенштейн, Монако і Румунія.

Зазадалегідь  оформляти візу потрібно перед поїздкою в дев'ять країн Північної Америки: Багамські Острови, Беліз, Канада, Куба, Панама, Сент -Кітс і Невіс, Сент-Люсія, США і Тринідад і Тобаго.

Оформляти візу в консульствах українці повинні перед поїздками до Венесуели, Гайани, Колумбії, Уругваю і Чилі. Для в'їзду в Суринам потрібно мати дозвіл від візового відділу МЗС країни.

Завчасно необхідно оформляти візу і при поїздках в Афганістан, Бахрейн, Індію, Індонезію, Ірак, Катар, Китай, Кувейт, Об'єднані Арабські Емірати, Оман, Пакистан, Південну Корею, Саудівську Аравію, Сінгапур, Туркменіста , Філіппіни і Японію.
 
Також українцям потрібно заздалегідь оформляти візи для поїздки в 33 країни Африки: Алжир, Анголу, Ботсвану, Бурунді, Габон, Гамбії, Гану, Гвінею, Гвінею- Бісау, ДР Конго, Екваторіальну Гвінею, Камерун, Конго, Кот- д'Івуар, Лесото, Ліберію, Лівію, Мавританію, Малаві, Малі, Марокко, Мозамбік, Нігер, Нігерію, ПАР, Південний Судан, Руанду, Сенегал, Сомалі, Судан, Сьєрра-Леоне, Центральноафриканську Республіку, Чад.

Попереднього оформлення віз в консульствах вимагають і вісім країн Океанії: Австралія, Вануату, Кірібаті, Маршаллові Острови, Науру, Нова Зеландія, Папуа - Нова Гвінея і Соломонові Острови.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!