В якому районі Львова найбільше першокласників. Інфографіка

10038 0
Цього року до львівських шкіл пішло майже на тисячу першачків більше, ніж в минулому. В середньому наповненість класів становить 29,5 учнів.
Фото: Ольга Гуцол

Фото: Ольга Гуцол

Цього року у Львові до першого класу пішло 9182 учні. Це на 734 учні більше, ніж набрали до перших класів попереднього навчального року. Про це у відповіді на запит Tvoemisto.tv повідомили в управлінні освіти Львівської міської ради.

За даними управління освіти, районом, де першокласників найбільше, став Шевченківський: тут школи мають 69 перших класів, у яких вчитимуться 2010 учнів. Найменше першачків опинилось у Галицькому районі: 707 учнів у 27 класах.

Читайте також: Львівські школярі відзначили початок навчального року. Атмосферні фото

Рекордсменом із кількості перших класів стала початкова школа «Світанок» – тут їх відкрили 7. По одному першому класу відкрили у СЗШ №10, ліцеї №18, СЗШ №6, СЗШ 24, СЗШ №71, ПШ «Дзвіночок», загальноосвітній школі «Берегиня» у Винниках, львівській школі-інтернаті №2, гімназії «Тривіта», НВК «Школа-ліцей «Європейський», СЗШ № 20, СЗШ №33.

Найбільше першокласників у одному класі зібрав ліцей №92 – 38 учнів. Найменше – у школі-інтернаті №2, тут їх 15 (за винятком класу для слабочуючих учнів у школі №95, де вчитимуться 7 дітей).

Читайте також: Без нових парт: як львівські школи готуються до першого вересня

Цього року вперше відбувалось зарахування за територіальним принципом. Усього поза територією обслуговування до львівських шкіл пішли 1497 першокласників (у тому числі діти зі Львова, які пішли до 1-го класу не за місцем реєстрації та 245 першокласників у школах для національних меншин).

У двох школах відбулось жеребкування, оскільки кількість заяв від батьків було більше, ніж вільних місць: це СЗШ №44 та ССЗШ №81 імені Петра Конашевича Сагайдачного.

Інфографіка: Марія Стахів
фонове зображння 
 Твоє місто, фрагмент ілюстрації wikipedia

Повна або часткова републікація тексту без згоди редакції заборонена та вважатиметься порушенням авторських прав.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!