Спеціалістів яких професій бракує на Львівщині та на які вакансії найбільший попит

1081 0
Найбільша потреба є у кваліфікованих робітниках з інструментом, операторах та складальниках устаткування і машин.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

На Львівщині найбільше спеціалістів потребують серед кваліфікованих робітників з інструментом – 2 вакансії на 1 особу, також шукають операторів та складальників устаткування і машин – 1 вакансія на 1 безробітного.

Джерело: Директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк в коментарі Tvoemisto.tv

Наразі немає охочих на такі вакансії, як електромонтер з експлуатації розподільних мереж, слюсар аварійно-відновлювальних робіт, прохідник, електромонтер оперативно-виїзної бригади, машиніст поточної лінії формування хлібних виробів. Зокрема, є й гостра потреба у підземних гірниках та електрослюсарах, швачках, водіях автотранспортних засобів, операторах автоматичних та напівавтоматичних засобів, операторах автоматичних та напівавтоматичних ліній верстатів та установок та двірниках. 

За словами директора Львівського обласного центру зайнятості, найбільше навантаження на одну вакансію зараз у таких сферах діяльності, як фінансова та страхова діяльність – на 3 вакансії претендує 230 безробітних. У сфері інформації та телекомунікації на 8 вакансій претендують 100 безробітних. В державному управлінні та обороні зараз 1129 безробітних і лише 361 вакансія. Також по три особи на вакансію є у сферах торгівлі та будівництва, а також у професійній, науковій та технічній діяльностях.

Нагадаємо,що з початку повномасштабного вторгнення до центрів зайнятості Львівської області звернулися 4168 внутрішньо переміщених осіб, з них статус безробітного мали 3039 осіб.

Ірина Давосир

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!