В яких школах Львівщини з 1 вересня п’ятикласників навчатимуть за методикою НУШ. Перелік

6209 0
Наразі навчання за методикою НУШ для п’ятикласників проводитимуть лише в пілотних школах, а з настуипного навчального року – у всіх.
фото: pro-consulting.uа

фото: pro-consulting.uа

З 1 вересня навчання 5-х класів за методикою Нової української школи розпочнуть у восьми пілотних школах Львівської області. Одна з них приватна, решта – державної власності.

Загалом по Україні таких шкіл буде 136.

Читайте також: Офлайн і без урочистостей. Як розпочнеться навчальний рік у школах Львова

Зокрема, як зазначила Тvoemisto.tv керівниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик та начальниця відділу дошкільної, загальної середньої освіти та позашкільної роботи Департаменту освіти Львівської ОДА Ірина Сислюк, у Львові та області за методикою НУШ навчатимуться п’ятикласники львівської школи «Надія» та школи №66 і №99. Також за новою моделлю вчитимуться у Дрогогобицькому ліцеї №2, школі «Радості» у Золочеві, школі №3 у Бродах, Сокальському ліцеї та приватному закладі КМДШ у Львові.
 

«Нова модель організації освітнього процесу передбачає формування у дітей різних компетентностей, розвиток наскрізних вмінь та навичок, формування критичного і креативного мислення», – каже Ірина Сислюк.

Читайте також: Не лякайте дітей школою. Як правильно підготувати першачків до навчання

За словами освітян, цього року дані навчальні заклади будуть пілотними. Реформа для усіх шкіл стартуватиме з наступного навчального року, тобто з 2022 року.

Нагадаємо, ще у вересні минулого року Кабінет міністрів України затвердив державний стандарт базової середньої освіти, який створює умови для продовження реформи «Нова українська школа» у 5-9 класах з 2022 року.

Також до 2024 року наповненість класів у школах має бути не більше 24-х учні.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!