Кому на Західній України найчастіше дають хабарі. Результати опитування

6282 1
Майже половина опитаних жителів регіону вважає корупцію та хабарі складовою частиною суспільних традицій.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Найбільш корумпованими установами та організаціями жителі західних областей України назвали медичні та освітні заклади і органи місцевої влади. Як розповіла Tvoemisto.tv директор фонду «Демократичні ініціативи» Ірина Бекешкіна, про це свідчать результати опитування про побутову корупцію, проведеного фондом наприкінці вересня – на початку жовтня цього року.

«Понад половина із тих, хто давав хабарі, робили це в медичних закладах, далі – школи та освітні заклади, і на третьому місці – органи місцевої влади, де хабарі давали 18% опитаних», – розповіла Ірина Бекешкіна.

Читайте також: У Львові на хабарі затримали хірурга Василя Савчина. Реакція містян. Оновлено

За її словами, до найбільш корумпованих жителі західних областей також зараховують різні владні інституції – суди, прокуратуру, податкову, митницю і Верховну Раду.

51% опитаних вважає, що самими лиш зусиллями влади корупцію неможливо побороти і для цього потрібно залучати громадські організації. Однак участь в роботі цих громадських організацій готові взяти лише 20%, а 60% – відповіли заперечно.

Читайте також: У Львові паспортистку засудили на три роки за хабар

Ще цікавішим, за словами Ірини Бекешкіної, виявився погляд жителів західних областей на питання про те, чому розповсюджені корупція і хабарництво. 44% опитаних назвали ці явища складовою суспільних традицій. У центрі країни цю думку підтримали 27% респондентів, а на Донбасі – 23%. Водночас саме на Донбасі 68% опитаних вважають, що корупція та хабарництво є ганебними явищами. Так само вважають в центрі та на півдні України, а от в західних областях таку думку підтримали лише 22%.

Тарас Базюк


Читайте також:
24 Жовтня, 2017 19:45
Тернополянин не митники, не старі менти, не прокурори і судді, які живуть в палацах, ні… Медицина і освіта!
не народ, а тотально [***] [***]
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!