У ЄС анонсували сьомий пакет санкцій проти росії. Що туди входить

1043 0
Очікується, що новий пакет санкцій затвердять до середини наступного тижня.
Фото: Associated Press

Фото: Associated Press

Єврокомісія у пʼятницю анонсувала сьомий пакет санкцій проти Росії. Серед запропонованих заходів – ембарго на золото та розширення заборони на експорт технологій до рф. Про це йдеться у заяві Європейської комісії, передає «Економічна правда».

Так, сьомий санкційний пакет буде спрямований на узгодження та розʼяснення заходів, передбачених попередніми пакетами, та на узгодження заходів серед усіх країн-партнерів, зокрема – G7. Єврокомісія також пропонує продовжити дію санкцій до січня 2023 року. Наприкінця січня відбудеться наступний перегляд термінів та заходів.

Крім того, в ЄС пропонують заборонити імпорт російського золота, і при цьому посилити контроль над експортом товарів подвійного використання та передових технологій. У ЄК вважають, що це посилить узгодженість санкцій ЄС із санкціями партнерів по G7 та посилить вимоги до звітності, аби активізувати заморожування російських активів країнами Євросоюзу.

Читайте також: Литва виділить Україні десять мільйонів євро на відновлення

Санкції ЄС не торкнуться торгівлі сільськогосподарською продукцією між третіми країнами та росією. Раніше США також опублікували ліцензії, за якими з росією дозволяється торгівля продуктами харчування, насінням, ліками тощо. Тоді у США наголосили, що не запроваджували санкцій щодо сільськогосподарських товарів, сільгоспобладнання та ліків, пов'язаних із росією.

Після представлення пакету Єврокомісією його мають обговорити держави-члени в Раді ЄС.

Зазначимо, що рф є другою за величиною золотодобувною країною у світі з експортом золота в 12,6 млрд фунтів торік. Проте галузеві аналітики вважають, що заборона буде символічною, адже вже накладені санкції фактично закрили ринки ЄС та США для росії. Зокрема, потоки до традиційних торгових центрів у Лондоні та Цюріху переважно припинилися через «самосанкціонування» галузі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!