ЄС готовий скасувати безвіз для українських політиків та олігархів. Головне за минулу добу

2595 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: yousef alfuhigi for unsplash

Фото: yousef alfuhigi for unsplash

Covid-19 – Медицина. Добовий приріст нових хворих може сягнути цього тижня 5 тисяч, прогнозують у МОЗ. Міністр Степанов заявив, що при заповненні ліжок в лікарнях на понад 60% хворими на Covid-19 в Україні пропонуватимуть жорсткіший карантин.

Читайте також: Привіт з далеких галактик. Як на Львівщині працює Центр космічних досліджень

За його словами, сімейний лікар повинен направляти до осіб, у яких підозрюють Covid-19 мобільну бригаду, а не «відправляти у подорож лабораторіями». Якщо це не так, варто скаржитися у МОЗ.

У Львівському обласному клінічному перинатальному центрі, що на вул. Джорджа Вашингтона, 6, планують облаштувати Банк грудного молока. Як розповіла Тvoemisto.tv його директорка Марія Малачинська, усе залежатиме від фінансів, проте, цілком можливо, що це станеться вже з 2021 року.

Париж повністю закриває усі бари з вівторка, а місто буде оголошене «зоною максимального попередження» через високі показники зараження коронавірусом.

Читайте також: Змій з'їли, а равликів згодували. Як львівські підприємці рятували бізнес

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 97 осіб (162 – напередодні). Разом 21 294. Одужало – 7 899 (+ 11), померло – 580 (+ 3).

За добу лабцентри зробили 615 ПЛР-тестів. Залишку проб у холодильнику нема.

В Україні Covid-19 виявлено у 3 774 осіб (4 140 за попередню добу). Загальна кількість 230 236 пацієнтів. Одужало – 101 252 (+ 1 145), померло – 4 430 особи (+ 33).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 24 736 (+ 286), Львівщина – 21 284 (+ 97), Харківська – 20 964 (+ 446) та Чернівецька області – 15 286 (+ 163).

Безвіз в Україні – Санкції. Депутати Європарламенту звернулися до глави фракції «Слуга народу» Арахамії з відкритим листом, в якому пригрозили скасуванням безвізу для політиків і олігархів, відповідальних за згортання реформ. Автори листа нагадують про падіння України у рейтингу сприйняття корупції, згортання реформ, проблеми у призначенні керівництва САП, зупинку обвинувачення у справах корумпованих суддів.

Читайте також: Зеленський заявив, що держустанови з наступного року не зможуть вимагати паперових довідок

Посольство США пояснило, що санкції, запроваджені проти українського нардепа Деркача, можуть позначитися на близьких до нього особах та бізнесах. «Деркач підтримує тісні зв’язки з російськими спецслужбами та вже понад 10 років служить активним російським агентом», – заявили там.

Для генпрокурорки Венедіктової, яка пообіцяла виїхати з президентської резиденції на території комплексу «Пуща-Водиця», готують іншу держдачу – у «Конча-Заспа».

(не) Тиша на Донбасі. Головнокомандувач ЗСУ Хомчак заявив, що режим повного та всеосяжного припинення вогню на Донбасі триває уже 71-шу добу. При цьому, штаб ООС щоденно звітує про обстріли бойовиками українських позицій.

Читайте також: З наступного року вихователям дитсадків обіцяють підвищити зарплату

Падіння гривні. Нацбанк послабив офіційний курс гривні до долара на 6 копійок, встановивши його на 6 жовтня на рівні 28,40 гривні. До цього найнижчий курс гривні до долара фіксувався 29 січня 2018 року – 28,54 гривні.

Білорусь – Киргизстан. У Мінську пройшов «Марш пенсіонерів» проти режиму Лукашенка.

Учасники протестів проти результатів парламентських виборів у Киргизстані увірвались до будівлі парламенту. На їх вимогу з-під варти звільнили експрезидента країни Атамбаєва.

Азербайджан – Вірменія. Азербайджан заявив, що Вірменія випустила по його території ракету. Вірменія ж стверджує, що це Азербайджан почав наступ. Президент Алієв заявив, що армія взяла під контроль три села і ряд стратегічних висот у Карабасі.

Читайте також: Міжнародний фестиваль «Контрасти» «зібрав» у Львові 48 композиторів світу

Вибори у США. Кандидат в президенти США від Демократичної партії Байден випереджає свого суперника від республіканців Трампа на 10%, про це свідчать дані Reuters/Poll Ipsos.

Гарного Вам дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!