В ЄС планують вакцинувати 70% населення світу до 2022 року

878 0
Наразі у світі вакциновано близько 44% людей.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Європейський союз сподівається, що до середини 2022 року у світі буде вакциновано 70% населення, передає Європейська правда. 

Вони хочуть досягнути цього шляхом збільшення передачі вакцин до інших країн світу. Про це заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. 

Читайте також: Щоб зупинити Covid-19 на Львівщині, потрібно щодня вакцинувати 25 тисяч людей

Зазначимо, що станом на сьогодні у світі вакциновано близько 44% людей. Велику частина цих вакцин експортували чи надали саме з Європи.

«Ми наростимо зусилля для допомоги Африці, де показники щеплення найнижчі. Наша мета - забезпечити вакцинацію 70% дорослого населення планети до середини наступного року», – зазначила вона. 

Додамо, що сьогодні з ЄС надали вже 350 млн доз вакцини проти коронавірусу, які у подальшому передали в різні країни по всьому світу. 

За даними Європейського центру з протидії і контролю захворювань, у самому ЄС наразі вакциновані двома дозами понад 66% дорослого населення. Найвищими показники є у країнах Півночі і Заходу, а найнижчі - у Болгарії.

Нагадаємо, в Україні наразі повністю вакциновано 28,41% громадян, а загальна кількість вакцинованих, разом з тими, хто отримав одну дозу – 33,09%. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!