В Євросоюзі знову не погодили шостий пакет санкцій

936 0
Головна перешкода – неможливість погодити ембарго на імпорт нафти з росії, проти чого виступає Угорщина.
Прем

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Постійні представники держав-членів ЄС на зустрічі в понеділок, 30 травня, знову не змогли досягти згоди щодо шостого пакету санкцій проти росії. Про це написав європейський редактор «Радіо Свобода» Рікард Джозвяк.

«Зустріч послів ЄС завершена. У висновках Європейської комісії можуть бути певні зміни щодо санкцій, які обговорюватимуть лідери ЄС, але до погодження шостого пакету санкцій ще дуже далеко. Забагато винятків і відступів,  написав він.

Читайте також: Угорщина знову блокує нові санкції проти росії

Зазначимо, що посли ЄС не можуть погодити шостий пакет санкцій проти росії вже понад місяць. Головною перешкодою є неможливість погодити ембарго на імпорт нафти з росії, проти чого виступає Угорщина.

Нагадаємо, 29 травня стало відомо про те, що Єврокомісія спробує запропонувати компромісний варіант – заборонити морську нафту з росії, одночасно відкладаючи обмеження на імпорт з ключового нафтопроводу, проте погодити такий варіант санкційного пакету тоді також не вдалося.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!