У застосунку «Дія» можна отримати статус безробітного

1227 0
Скористатися послугою можуть українці, які були офіційно працевлаштовані, але втратили роботу.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

У застосунку та на порталі «Дія» тепер можна оформити статус безробітного та отримувати щомісячну допомогу. Про це повідомили у пресслужбі Міністерстві цифрових трансформацій. 

«Скористатися послугою можуть українці, які були офіційно працевлаштовані, але втратили роботу через війну або не можуть продовжувати діяльність як ФОП через воєнний стан і зареєстровані на тимчасово окупованих територіях чи там, де ведуться активні бойові дії», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Як львівські ІТ-фахівці працюють над додатком «Дія»

Як скористатися послугою:

  • у застосунку виберіть меню Послуги та пункт Допомога по безробіттю, на порталі — послугу з отримання статусу безробітного.
  • далі підтвердіть, що ви дійсно втратили роботу та не є студентом денної форми навчання,
  • після підтвердження даних виберіть місто та центр зайнятості, у якому хочете отримати статус,
  • за необхідності залиште свої паспортні та контактні дані, виберіть періодичність отримання виплат та картку єПідтримки, на яку буде нараховуватися допомога. Якщо ви не маєте картки, можете оформити віртуальну просто в застосунку,
  • уважно перевірте заяву ще раз та підтвердьте її.


«Очікуйте, коли працівники центру зайнятості оброблять вашу заявку. Ви отримаєте push-сповіщення про це в застосунку», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що на порталі «Дія» запустили нову послугу для підприємців. У додатку можна внести зміни до прізвища, ім'я, по батькові та місцеперебування ФОП онлайн. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!