У Зеленського пояснили, чому хочуть продовжити воєнний стан на три місяці

5181 0
Якщо країну вдасться звільнити швидше, то воєнний стан скасують.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Представник президента в Конституційному суді Федір Веніславський пояснив, що воєнний стан продовжать одразу на 3 місяці через те, що контрнаступ потребує більше часу, ніж оборона. Про це він повідомив під час телемарафону, цитує пресслужба «Слуги народу».

Водночас Веніславський зазначив, що Рада може в будь-який момент скасувати воєнний стан.

«З 24 лютого ми вже двічі продовжували воєнний стан. Зараз ми розуміємо, що ворог зосередився на будівництві фортифікаційних укріплень на територіях, які він тимчасово контролює. Перехід у контрнаступ – це значно складніші завдання, ніж оборона. Тож маємо усвідомлювати, що звільнити всю територію України протягом найближчого місяця ми навряд чи зможемо», – сказав він.

Читайте також: Росіяни планують залучити до бойових дій студентів

За його словами, є ще і юридична складова такого рішення. Коли президент вводить правовий режим воєнного стану, а парламент його затверджує, Україна має інформувати ООН про обмеження конституційних прав та свобод, які запроваджуються в умовах воєнного стану.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський пропонує продовжити термін дії воєнного стану та нові часові обмеження проведення загальної мобілізації майже до кінця літа.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!