В ЗСУ повідомили про мету останньої масованої атаки росіян

1652 0
Спочатку ворог атакував Україну дронами-камікадзе, а потім – здійснили удари різними типами ракет.
Фото умовне

Фото умовне

Під час останньої масованої ракетної атаки рф по території України, ворог намагався відшукати локації ППО Patriot. Про це в ефірі телемарафону повідомила начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

«Ми розуміли й очікували накопичення сил і засобів, відстежували ретельно дії ворога і розуміли, що готуються хвилеподібні атаки. Але, нагадаю, ми всі були готові до того, що вони будуть вишукувати нову тактику дій, в тому числі протидію нашій ППО», – зазначила вона.

Читайте також: Масштабна повітряна тривога. Куди летіли ракети

За словами Наталії Гуменюк, ворог обрав таку тактику, щоб приписати собі хоч якісь перемоги та перевірити, як Україна реагуватиме на атаку.

«Чималу роль у цьому зіграла така попередня інформація про те, що вже Україна споряджена системами типу Patriot. І вони намагалися переконатися, чи воно так насправді», – підкреслила вона.

Нагадаємо, що вночі 9 березня росія випустила по Україні 81 ракету різного типу. Протиповітряна оборона збила 34 із 48 крилатих ракет.

_____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!