Політична реклама

Вагітні львів'янки-підприємці мають право на державну допомогу

1504 0
Усі жінки, включно з неповнолітніми, які не застраховані в системі загальнообов'язкового державного соціального страхування, мають право на державну допомогу у зв'язку з вагітністю та пологами.

Право на державну допомогу у зв'язку з вагітністю та пологами мають вагітні жінки, які не застраховані в системі загальнообов'язкового державного соціального страхування, зокрема, жінки, зареєстровані як суб'єкти підприємницької діяльності, які не сплачують страхові внески до Фонду соціального страхування з тимчасової втрати, - повідомляє управління соціального захисту Львівської міської ради. Це передбачено у ст.7 ЗУ «Про державну допомогу сім’ям з дітьми»

Підставою для призначення допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами є видана лікувально-профілактичним закладом довідка встановленого зразка, заява матері, що складається за формою, затвердженою Мінпраці, а також довідка з Пенсійного фонду України про те, що жінка, яка є фізичною особою — підприємцем, перебуває (не перебуває) на обліку в органах Пенсійного фонду України та не бере участь на добровільних засадах у загальнообов'язковому державному соціальному страхуванні у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням.

Для отримання детальнішої інформації мешканці Львова можуть звертатись за консультаціями до районних відділів управління соціального захисту:

Галицький:            тел.:  235-80-83     (вул. Ф. Ліста, 5)

Личаківський:       тел.:  235-71-62     (вул. Театральна, 10)

Залізничний:        тел.:  295-82-28     (вул. Виговського, 34)

Франківський:      тел.:  237-50-81     (вул. Ген. Чупринки, 85)

Шевченківський:  тел.:  252-28-40     (вул. Липинського, 11)

Сихівський:          тел.:  254-64-80     (просп. Червоної Калини, 66)

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!