Вагітних хочуть перевести на облік до сімейних лікарів

9864 1
У рамках реформи медицини в Україні обговорюють можливість того, що жінок, котрі мають вагітність без ускладнень, вестимуть сімейні лікарі.
фото: tabletki.pp.ua

фото: tabletki.pp.ua

На запитання журналіста Tvoemisto.tv, чи справді вагітні перейдуть у підпорядкування до сімейних лікарів, начальник охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб зазначив, що якщо вагітність нормальна, тобто без ускладнень, то таких жінок мав би вести сімейний лікар, як і скрізь у світі.

Читайте також: Без черг, але за записом. Що хочуть змінити в поліклініках

За його словами, на обліку у сімейного лікаря, скоріш за все, стоятимуть і вагітні з нормальною неускладненою вагітністю. Втім, це питання ще обговорюється.

Додамо, зараз вагітні стають на облік до гінекологів.

Окрім того, у рамках реформи медицини, зарплата сімейного лікаря може становити від 19-ти до 50-ти тисяч гривень, – про це у коментарі Tvoemisto.tv Володимир Зуб повідомив раніше.


Читайте також:
24 Листопада, 2016 11:27
Оксана Не жартуйте так голосно...Ваші реформи звучать красиво на ваших паперах і звітах, і ваших плагіатських дисертаціях...Вони далекі від справжніх реалій як небо від землі..Вже реформа щодо ліквідації дитячих лікарів і переведення дітей до сімейних лікарів призвела до того, що в одних чергах годинами сидять і дорослі і діти, і єдине, що може вилікувати "сімейний лікар" це ГРЗ, або самі лікарі між собою домовляються, що один веде дорослих (бо все життя лікував дорослих), а інший дітей (бо все життя лікував дітей)...а коли твоїй дитині потрібна справді кваліфікована допомога, ти шукаєш усіх можливих знайомих і не знайомих лікарів, яким даєш хабара, бо розумієш, що на кону здоров"я твоєї дитини...і тобі важливіше отримання якісної медичної допомоги, ніж "вільна Україна без хабарів"...І скажіть, звідки у "сімейного" лікаря знання, щоб визначити чи вагітність проходить нормально чи ні...перестаньте знущатись над людьми і проголошувати високі слова реформ на своїх беззмістовних "премудрих" конференціях, краще зробіть страхову медицину, як в цивілізовану світі, а не видирайте по три слова з їх досвіду і не розказуйте всім, що так в Європі заведено...Ваша реформа призведе до того, що тепер до кілометрових черг з хворими дорослими, хворими дітками ще додадуться здорові вагітні!!! І огляд їх буде зводитись до "здорова? ну то ок, ось тобі довідка"....Не кидайтесь словами про високі зарплати, а краще введіть страхову медицину, зробіть якісну профільну перепідготовку лікарів у галузі сімейної медицини, а тоді запроваджуйте інститут якісної сімейної медицини...Відкиньте свої премудрі папери і високі слова і просто прийдіть в звичайну поліклініку і подивіться, які наслідки ваших "реформ"...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!