Вакарчук розповів, як виховати нове покоління українців. Відео

2306 0
Лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук презентував у Вашингтоні «Освітній план Маршала» для України.
Фото: inforesist.org

Фото: inforesist.org

Його головна ідея - виховати покоління українців із західним способом мислення, повідомляє Українська правда з посиланням на «Голос Америки».

«Українська освіта дає гарну теоретичну базу, але як найефективніше втілити отримані знання - не пояснює», – розповів він.

За його словами, в нас є гарні спеціалісти, гарні лікарі, науковці, ракетобудівники, але всі ці люди з іншим способом мислення, з 70-річним спадком радянського панування.

«В Україні, викладач завжди правий, вас не заохочують сумніватися в його твердженнях. Іншими словами, вас вчать, що той, хто вищий, той і правий. І врешті виростають невпевнені люди», – каже він.

За словами Вакарчука, у школі ми потребуємо не фактів, а допомоги у визначенні власного покликання, своєї конкурентної переваги.

Вакарчук переконаний, що освіта – це стратегія порятунку України.

 

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!