Вакарчук віддав на допомогу Україні понад 19 мільйонів грн

1644 0
Кошти спрямували на допомогу ЗСУ, медикам, лікарням та на відновлення культурної спадщини.
Фото: poltava.to

Фото: poltava.to

Співак та музикант, лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук упродовж літа зібрав з понад 19 мільйонів гривень благодійної допомоги. Кошти передали з виступів, цифрової музики та партнерських проєктів. Про це повідомили на сторінці гурту в Instagram.

Фінансову допомогу спрямували за кількома напрямками, зокрема Збройним Силам України, медикам, лікарням у містах, що наразі ближче перебувають до зони бойових дій і приймають звідти пацієнтів, зокрема, постраждалих від обстрілів дітей, також на відновлення культурної спадщини України.

«Російські загарбники воліють не лише окупувати наші території, зруйнувати наші міста, села, виробництва, знищити поля, а разом з ними і врожай, а ще й цілеспрямовано позбавити українців майбутнього, вбиваючи кращих з кращих, та знищуючи нашу спадщину від попередніх поколінь, руйнуючи культурні центри, музеї тощо. Бо сама думка існування бодай чогось українського з глибоким історичним, культурним корінням і розвиненого майбутнього нашої країни для них нестерпна і доводить до сказу. Не вийде у них. Ніколи», – йдеться у повідомленні.

Відтак, гроші розподілили таким чином:

  • 1 500 000 грн перераховано на спецрахунок Міністерства оборони України для закупівель необхідного для військових;
  • 1 005 720 грн на Благодійний Фонд Сергія Притули/Serhiy Prytula Charity Foundation;
  • 974 970 грн закуплено обладнання для нейрореабілітаціі, роботизованої механотерапії - Дніпровська обласна дитяча клінічна лікарня;
  • 271 000 грн на рації для 247 бату 124 бригади;
  • 275 500 грн на тактичну медицину, Благодійний фонд «Корпорація монстрів»;
  • 15 300 грн медикам через Червоний Хрест;
  • 350 000 грн на спецрахунок Міністерства культури на відновлення Національного літературно-меморіального музею Г. С. Сковороди, який 7 травня 2022 року російські військові під час обстрілу цілеспрямовано знищили. Снаряд влетів під дах будівлі — спалахнула пожежа. Найцінніші експонати колекції вдалося врятувати, їх перемістили заздалегідь в безпечне місце, але меморіальний будинок зазнав значних втрат. Будівлю буде відновлено;
  • 14 818 840 грн зібрано на придбання пікапів за проєктом #ДорогиПеремоги – «Квіти мінних зон».
  • 1 000 000 грн власних коштів ми перерахували на цей збір.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!